Carleton University Parking Facility


Click to Enlarge

ADDITIONAL PHOTOS:

Project Type: Institutional

Project Stats:

- ~600 parking spaces ( future 600 spaces of capactiy above)

- Constructed overtop of operational Light Rail Line

- ~70,000 sqft footprint

- LED lighting

- precast superstructure / CIP foundations


Project Information:

Contract type: Construction Management
Completion: Spring 2014
Owner: Carleton University
Architect: AECOM Canada
Structural: Halsall Associates
Mech/Elec: AECOM Canada
Civil: AECOM Canada



Doran was the Construction Manager for this new ~600 space 'Pay-and-Display' Parking Garage located at the north end of the Carleton University Campus.  Spanning overtop of the O-Train/light rail that divides the campus, this 3 story parking garage has a footprint of nearly 70000sqft.  The structural design is such that a further 3 stories and another 600 parking spaces can be added at a later date.   The superstructure is primarily precast with Aluminum Composite Panels and curtain walls which clad the structural steel & precast stairwells at all 4 corners of the structure. A modern channel glass cladding covers the east face of the facility with LED lighting throughout and a glass elevator at the main entrance.